Trakya Üniversitesinde Kurumsal Risk Çalıştayı Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesinde 5 yıllık stratejik planın belirlenmesi amacıyla bir çalıştay düzenlendi. 2023-2027 Dönemi Kurumsal Risk Yönetimi Çalıştayı’nda 7 ayrı masada Trakya Üniversitesi akademisyenleri ve idari çalışanları risklerin belirlenmesi ve yol haritasının çıkarılması amacıyla görüşlerini ifade etti.

Trakya Üniversitesi 2023-2027 Dönemi Stratejik Planı ile belirlenen, kurumsal düzeyde stratejik amaç ve hedeflerimize yönelik “Risklerin Belirlenmesi” ve “Kurumsal Risk Haritası” hazırlanması amacı ile “Kurumsal Risk Yönetimi Çalıştayı” düzenlendi. 

Üniversitenin stratejik amaç ve hedefleri ile buna bağlı faaliyetlerin sürdürülmesini engelleyebilecek olan risklerin tespit edilmesine, tespit edilen risklerin analiz edilerek ölçülmesine, önceliklendirilmesine, risklere karşı alınacak önlemlerin belirlenerek uygulanmasına, risk yönetim sürecinin izlenerek değerlendirilmesine ilişkin yöntem ve süreçler hakkında bilgi sahibi olunması amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Prof. Ahmet Hamdi Zafer ile dekanlar, müdürler ile akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı.

7 ayrı masada Trakya Üniversitesinin misyon ve vizyonu ile Araştırma, Girişimcilik, Toplumsal Katkı ve Stratejik Amaç ve Hedeflerin konuşulduğu çalıştayda, öne sürülen fikirler ve görüşler derlenerek 2023-2027 Dönemi Stratejik Planı için bir yol haritası oluşturuldu.

Çalışma masalarını ziyaret ederek görüş ve önerileri dinleyen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, çalıştay hakkında şunları söyledi: “40. yılımızı kutladığımız bugünlerde önemli adımlar atıyor, önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Eğitim, sağlık, AR-GE gibi temel hizmet alanlarımızdaki faaliyetlerimizi tüm hızımızla sürdürürken büyük projelere imza atıyoruz. Bir yandan kalite ve akreditasyon süreçlerini Üniversitemiz geneline yayarken bir yandan da önümüzdeki 40 yılın planlarını yapıyoruz. Yolumuz uzun, hedefimiz büyük.”

Rektör Tabakoğlu, çalıştaya katılarak değerli görüşlerini paylaşan Trakya Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Ek Resimler
Bu içerik 17.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 463 kez okundu.